Stichting Scheepvaart
Onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers in de zeescheepvaart

Vakbond Nautilus International en branchevereniging Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) zijn een onderzoek gestart naar duurzame inzetbaarheid van zeevarenden die vallen onder de Nederlandse sociale wetgeving. Stichting Zee-Risico 1996 subsidieert dit onderzoek.

Doel van dit onderzoek is hoe zeevarenden tot aan hun pensioenleeftijd gezond, vitaal en met plezier kunnen werken. In hun eigen werk of elders. Nu en in de toekomst. Zowel werkgevers als werknemers kunnen aan dit onderzoek meedoen. Op basis van de uitkomsten willen Nautilus en de KVNR beleid maken op dit belangrijke onderwerp.

Onafhankelijk onderzoek

Het onafhankelijk onderzoeksbureau Factor Vijf behandelt de onderzoeksgegevens strikt vertrouwelijk. Antwoorden zijn niet zichtbaar voor collega’s of werkgevers. Alleen de onderzoekers hebben toegang tot de antwoorden. De werknemersvragenlijst is bereikbaar via rebrand.ly/discheepvaart. De werkgeversvragenlijst via rebrand.ly/discheepvaartwg. Na het invullen van de vragenlijst krijgt de deelnemer direct persoonlijke tips op basis van de gegeven antwoorden.

Uw mening telt!

Op 4 en 11 december 2017 worden de eerste resultaten van het onderzoek aan de reders en zeevarenden gepresenteerd. Dit gebeurt onder andere tijdens interactieve bijeenkomsten. Daarin kunnen zeevarenden en vertegenwoordigers van reders volop meepraten en meedenken over beleidsvorming op het gebied van duurzame inzetbaarheid.


 

Copyright 2006 - 2018 Stichting Scheepvaart | Powered by Archifact CMS